11. po redu GRR Fest ce se održati 29/30 lipnja u Kninu na otvorenom, uz ovu, nadasve zanimljivu i neobičnu rapsodiju od line-upa, koju smo pripremili za vas.

 

Grr Fest - 2018, no. 10.

Izvođači – 2018.

Sara Renar

Rock/Alternative

Sara Renar hrvatska je kantautorica i pjevačica. Rođena je 1987. godine. Njezin glazbeni izričaj je alternativan i eksperimentalan uz primjese indie i pop glazbe i malo elektronike. Po struci je arhitektica, a njezina ljubav prema glazbi došla je tek kasnije. Poznata je po svojoj karizmi, skromnosti i osmijehu kojeg u privatnom životu ne skida s lica. Do sada je izdala tri albuma: Djeca, Jesen, Tišina, te jedan live-album. 2014. godine bila je nominirana za Porina u kategoriji novog izvođača godine, a 2015. ga je osvojila za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Mayales

Funk/Jazz/Pop

Mayales su nastali davne '90 kada je Petar Beluhan, tata mata ideje, osmislio projekt/festival ``Lagano lagano``. Bili su tada iznenađujuće kvalitetni glasnici jedne nove glazbene struje u Hrvata - funky/acid jazza, koji se doduše pronalazio u ritmovima Dina Dvornika, Haustora i sl., ali je eto po prvi put kao žanr dobio svoje mjesto u areni. Prvi album izbacuju tek 1999. Pauza od 13 godina i eto drugog albuma skromno nazvanog ``2``, kojim su, kažu oni, posebno ponosni. Nakon toga su uslijedili ti nestvarni Porini. Prošlogodišnji album ``Simbol za sunce`` najavili su 2014. Suradnje, po kojima je ovaj band poznat, se nastavljaju - s ovoga albuma najupečatljivija je ona s Terezom Kesovijom.

Porto Morto

Rock/Funk/Experimental

Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. bend aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja radi na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu produciranom u Kramasonik studiju u suradnji sa Hrvojem Nikšićem. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbijaju žanrovske podjele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni.

Kawasaki 3P

Punk/Rock

Kawasaki 3P je zagrebački bend nastao 1993. godine. Tijekom devedesetih K3P snima nekoliko demo snimki, svira po zagrebačkim klubovima i polako stječe kultni status u gradu. Šira javnost upoznaje Kawasaki 2003. kada provokativnim nastupom na hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurovizije šokiraju javnost i istovremeno zadobivaju opću naklonost gledateljstva. Iste godine K3P snima svoj prvi album pod nazivom „Kawasaki 3P“ za izdavačku kući Dancing Bear. Za album „Kawasaki 3p“ bend dobiva diskografsku nagradu „Porin“ za najbolji album alternativne glazbe, te nezavisnu Rock nagradu Crni Mačak za „nadu godine“. Glazbu Kawasakija moglo bi se opisati kao mješavinu pukna/ska/reage rifova uz neizostavne duhačke faze koje se provlače kroz gotovo sve pjesme.

Mnogi Drugi

Alternative/Rock

Mnogi Drugi bend je iz Zagreba koji svira akustični alternativni rock. Uz manje izmjene, bend u ovoj postavi postoji već 3 godine, ali je zapravo nastavak na neke prijašnje projekte stare skoro 10 godina. Uvijek ozbiljni u svojoj neozbiljnosti, Mnogi Drugi su u nešto manje od tri godine ušli u finale 9. Demofesta i HR Demo Kluba 2015., pobijedili u natječaju „Zasviraj sa Žujom“ i tako zasvirali na 10. INmusicu, Manu Chao ih je izabrao kao pobjednika natječaja „Sviraj s Manu Chao“ te su zasvirali kao njegova predgrupa na „Špancirfestu“ 2016. godine te održali preko 60 koncerata od koji treba izdvojiti nastup u velikom pogonu Tvornice kulture s Drvoredom, nastup u Vintage Industrial Baru s kultnim Antenatom, REGIUS Festival u Šibeniku, HOOMSTOCK u Humu na Sutli i 'mnoge druge'.

Cinkuši

Ethno/Punk

Cinkuši - suvremeni čuvari hrvatske narodne baštine, stvorili su svoj muzički svijet, maštovito uvezujući kajkavske korijene sa autorstvom i najrazličitijim utjecajima. Tri samostalna albuma, jedan live, desetak kompilacija, glazba za plesne i kazališne predstave, animirane filmove, Porin (etno album), Dani Hrvatskog Filma –strukovna nagrada za najbolju glazbu, dokumentarac The Cinkuši...Izvrstan primjer «prevođenja» tradicionalnih pjesama u eksplozivne dijelove punka, freak-folka, briljantnih balada ili suptilnih kombinacija valcera i kabareta s primjesama neo-folk undergrounda. Potpuno su otvoreni za mnoge metamorfoze rocka, psychedelica, jazza do tragova ekspresivne, pa čak i komorne glazbe. Koristeći uglavnom akustične instrumente Cinkuši dobivaju dimenziju više i pretvaraju se u stroj za kreaciju dobrog raspoloženja.

Dr. Smeđi Šećer

Funk/Soul/Jazz

Smeđi Šećer je nepatvoreni vinilni DJ koji od 2007. podastire riječke plesne podije uzavrelim funkom, soulom i dancefloor jazzom s 45ica, fleksica i ostalog roda opskurnih vinila. Životno posvećen pronalaženju apsolutne ugode, slaganju soničnih kolaža te iskopavanju iskonskog groovea - ogoljene i iskrene magije koja se može pronaći u rijetkim studijskim trenucima oviniljene diskografske povijesti. Ne uzima zarobljenike u svom eklektičnom freestyle predstavljanju tvrdih i sinkopiranih ritmova, a tome ste dosada mogli svjedočiti u svim riječkim klubovima, regionalnim žurkama i festivalima uključujući i sijaset žurki po Zagrebu i Ljubljani.

Mike Parker's Trio Theory

Jazz

Mike Parker's Trio Theory cine kontrabasist i kompozitor iz New Yorka Mike Parker, bubnjar Frank Parker (Kurt Elling Quartet) i Poljak, divlji tenor saksofonist Slawek Pezda. Standardni format jazz trija njih trojica ispunjavaju sirovom energijom rocka, osjecajnošcu klasicne glazbe, teksturom avangarde i ritmikom i razlicitošcu modernog jazza. Mike Parker's Trio Theory zapoceo je svoje glazbeno putovanje u studenom 2014. godine. U travnju 2016. godine objavili su album »Alive Out There«. U sklopu aktualne europske turneje, svoj rad ce predstaviti i kninskoj publici I dobro ju rasplesati.

Najbitnija nam je kvalitetna

Glazba.

Naša misija je jasna - iz godine u godinu fokusiramo se na dovođenje kvalitetnih izvođača i glazbenika kako bi svako novo izdanje festivala učinili što boljim. Ovogodišnji Grr Fest biti će jedna lijepa prilika da se svi zaljubljenici u dobar zvuk i alternativnu glazbenu scenu provedu kroz dvije večeri. Širok spektar glazbenih žanrova nudi svakome po nešto, ali opet kroz jasan koncept i definirani zvučni okvir koji će prekrasne ljetne večeri na kninskoj tvrđavi protkati šarenim zvukovima vrhunskih glazbenika od Hrvatske pa do SAD-a. Na vama je da u tome u potpunosti uživate i podržite ono u čemu svi zajedno uživamo - kvalitetnoj glazbi!

Rock 0

Funk 0

Jazz 0

Alternative 0

Punk 0

Pop 0

Experimental 0

Soul 0

Ethno 0