11. po redu GRR Fest ce se održati 29/30 lipnja u Kninu na otvorenom, uz ovu, nadasve zanimljivu i neobičnu rapsodiju od line-upa, koju smo pripremili za vas.

 

Grr Fest - 2019, no. 11.

Izvođači.

SUBOTA / 27. Lipnja 2020.

NINA ROMIĆ

Indie/ rock / pop

NINA ROMIĆ nastupit će sa svojim bendom prva po redu na GRR FEST no. 12. Nina Romić je jedna od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i iza sebe ima 5 autorskih albuma, jedan tradicijski s nominacijom za Porina, te mnoštvo vrlo uspješnih suradnji. Ninin album “Stablo” bio je nominiran zajedno s još 23 europska albuma za prestižnu nagradu IMPALA, Europski nezavisni album 2014. godine, a iste godine izdaje i album snimljen sa skupinom Pridjevi za američki label „Trouble In Mind Records“. Ninina iskrena lirika i glazbeni izričaj su prepoznati od strane publike i kritike, i autentičnim i emotivnim pjesmama govori o bogatstvu svog intimnog svijeta, ruši granice između žanrova i stvara svoj prepoznatljiv glazbeni jezik. Nina se istaknula i kao promotorica kantautorske scene, te u njenom autorskom projektu „Začarana Močvara“ koji uspješno vodi od 2012. u zagrebačkom klubu Močvara kontinuirano predstavlja mlade nade hrvatske, regionalne i svjetske kantautorske scene.

LIKA KOLORADO

Indie / rock

LIKA KOLORADO nastupit će drugi po redu na ovogodišnjem GRR FEST-u Bila je to jesen 2015. kada se Filipu i Vanji pridružila Ana, a nepunih godinu dana kasnije bend dobiva i bubnjara Pavla. Lika Kolorado danas čine Ana Jelić (bas; Rock Flock, Bleeding on Wednesday, Billy Dove), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara; DIDS, Luft) i Pavle Gulić (bubanj). Prvi singl “Kralj” svoje svjetlo ugledao je 2016. godine, a našao se na albumu prvijencu “Smiješ zaurlat” koji je izdan 2018. goodine. Sa istoga albuma kao singl objavljene su i pjesme “Sigurno”, “Smiješ zaurlat”, te “Samuraj”. 2018. objavljen je i singl “Miris auta moje majke”, a u stvaranju videa sudjelovali su brojni prijatelji i fanovi benda. U travnju 2019. objavljen je novi singl “Gospođa” s popratnim video spotom kojim je najavljen drugi studijski album

ANTENAT

Alternative/ indie

BAND ANTENAT osnovala je 1997. godine skupina prijatelja iz zagrebačkog kvarta Špansko. Počeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom, a s vremenom se postava širila, mijenjajući glazbene stilove. Bend je sve više nastupao, profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji danas nazivaju – subreggae. Subreggae kao pojam izmislio je sam bend Antenat, zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata, a svaki član benda sa svojim instrumentom pridodaje toj mješavini i nešto svoje: bubnjevi žestinu punk-rocka, brass-sekcija reggae i jazz atmosferu, gitare psihodeličnu notu, klavijature atipičnu harmonizaciju koja podsjeća na sedamdesete, a udaraljke afro-ritmove. Za subreggae vole reći da je to jedna velika glazbena heterogena masa u homogenom izdanju. U više od dvadeset godina postojanja, a posebno u proteklih 14 koncertno vrlo aktivnih godina, Antenat je održao više od 300 koncerata po klubovima i festivalima diljem Hrvatske te u inozemstvu (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Grčka, Njemačka; Kulturschock-Festival u Berlinu; Exchange Tour po Francuskoj i Italiji, u organizaciji francuske udruge ``Alors, on le fait…?!``, itd.).

Najbitnija nam je kvalitetna

Glazba.

Naša misija je jasna - iz godine u godinu fokusiramo se na dovođenje kvalitetnih i posebnih izvođača i glazbenika kako bi svako novo izdanje festivala učinili što boljim. Ovogodišnji GRR Fest biti će jedna lijepa prilika da se svi zaljubljenici u dobar zvuk i alternativnu glazbenu scenu provedu kroz dvije večeri. Širok spektar glazbenih žanrova nudi svakome po nešto, ali opet kroz jasan koncept i definirani zvučni okvir koji će prekrasne ljetne večeri uz rijeku Krku protkati šarenim zvukovima vrhunskih glazbenika. Uz glazbenu stranu festivala, pripremamo niz drugih, zanimljivih sadržaja. Na vama je da u tome u potpunosti uživate i prepustite se čarima Knina, rijeke Krke i kasnolipanjskih dana i večeri.

Rock 0

Alternative 0

Pop 0

Experimental 0

Indie 0