11. po redu GRR Fest ce se održati 29/30 lipnja u Kninu na otvorenom, uz ovu, nadasve zanimljivu i neobičnu rapsodiju od line-upa, koju smo pripremili za vas.

 

Festivalska

Lokacija – 2018.

Kninska

Tvrđava.

Bez lažne skromnosti uzet ćemo si za pravo da kažemo da ovakav tip lokacije malo koji festival može ponuditi svojim posjetiteljima. Što reći o kninskoj tvrđavi a da već nije rečeno? Ova prijestolnica starohrvatske države, čija izgradnja je započeta u 9. stoljeću je uistinu mitsko mjesto na kojem pogledom možete obuhvatiti sve prirodne ljepote kninskog kraja i uživati u skladu s netaknutom prirodom koja iz svakog kutka vas doziva. Ljetne večeri na tvrđavi su zbilja poseban doživljaj za svakog ljubitelja oku ugodnih stvari.

Tvrđava se dijeli na pet dijelova, koji su međusobno povezani i to: Donji Grad, Srednji Grad, Gornji Grad ili Kaštel Knin, Kaštel lab ili Bandijera, te Južni Grad ili postaja Belveder. Tvrđava se nalazi na 345 m nadmorske visine i na visini od 100 m iznad grada Knina, duga je 470 m, a na najvišem dijelu široka 110 m. Ona je živući spomenik kulture s muzejom, izložbenim prostorima i restoranom, te svakako predstavlja glavni brand kulturnog turizma na području grada Knina.

Svi posjetitelji s kupljenom Grr Fest ulaznicom, besplatno mogu razgledati tvrđavu tokom dana i otkriti svaki kutak ovog impozantnog spomenika, što vam toplo preporučamo.

Strogo zabranjeno:

– unošenje pića
– paljenje vatre
– kućni ljubimci
– bacanje smeća

Kamp

Marunuša.

Posjetitelji festivala koji dolaze iz drugih gradova, ali i kninski entuzijasti koji vole provoditi vrijeme u prirodi, svoje festivalsko iskustvo mogu začiniti boravkom u našem kampu na Marunuši, tik uz rijeku Krku. Kamp će imati osiguranu pitku vodu, tuš, kemijski WC, te veliki šator (za posjetitelje bez šatora). Naši čuvari kampa će osiguravati prostor, tako da možete bezbrižno uživati na koncertu na tvrđavi.

Osim kampiranja, imat ćete na raspolaganju dodatne festivalske sadržaje tokom dana, što uključuje i edukativne radionice u organizaciji udruga Carza i Scientia Populo, kulinarski show u organizaciji visoke škole Aspira iz Splita, prezentaciju pastirske igre pikuće i pale, veselu slušaonicu na pločama u režiji Dr. Smeđeg Šećera, a preko puta kampa u ekološko-informativnom centru Krka moći ćete unajmiti kajak ili kanu i upustiti se u avanturu veslajući Krkom, uz 50% popusta uz pokaz GRR Fest ulaznice.

Kamp se nalazi na obali rijeke Krke u samom ulazu u grad Knin iz pravca Šibenika. Glavni izvor rijeke Krke nalazi se u špilji ispod sedrene barijere Topoljskog buka u Kninu a duga je 72,5km. Protječe Podinarjem, Kninskim poljem, Prominom, Bukovicom, Šibenskim zaleđem i primorjem. Ihtiološki je najbogatija rijeka jadranskog slijeva, a osim po brojnosti ribljih vrsta Krka je prvorazredni spomenik prirode po brojnosti i raznovrsnosti ptica, pa spada među najvrijednija europska ornitološka područja.

Strogo zabranjeno:

– paljenje vatre
– bacanje smeća